Varmekanon

Der findes mange opvarmningskilder, der kan benyttes på et værksted, en garage e.l. Der er dog ikke mange af dem, der kan konkurrere med en varmekanon. Det er ganske enkelt den mest effektive løsning, om end der dog er forskel på de forskellige modeller. Det betyder, at de ikke alle er lige effektive.

Derfor er det ikke nemt at finde den rette varmekanon. Som følge heraf, er det vigtigt, at du vælger med stor omhu, så du er garanteret, at du finder den rette model til dit behov. Heldigvis har vi gjort det nemmere for dig at vælge, da vi har samlet et udpluk af markedets bedste modeller herunder.

Hvad er en varmekanon?

En varmekanon er en effektiv og praktisk varmekilde, der især er anvendelig i forbindelse med opvarmning af større rum. Det skyldes, at de er markant kraftigere end de mindre varmeblæsere. Derfor anbefales det, at de udelukkende bruges til opvarmning af lokaler eller arealer, der ikke er for små og kompakte.

Den fungerer ved, at den er forsynet med en indbygget vigte, der blæser luft ind i systemet. I dette system bliver luften opvarmet, hvorefter varmen får lov til at cirkulere ud i det respektive rum. Det er en forholdsvis simpel anordning, men det har naturligvis ingen relevans, da det ligeledes er en effektiv løsning.

Der er mange fordele ved brug af en varmekanon. Foruden at være en uhyre effektiv form for varmekilde, er den også flytbar. Derved kan du faktisk få glæde af den på flere lokationer. Det er endda nemt at have den med rundt bag i bilen, hvis det skulle være nødvendigt. Det er ikke alle varmekilde, der kan bryste sig af det.

Der findes flere typer varmekanoner

Når du begynder at undersøge markedet for varmekanoner, opdager du hurtigt, at der findes flere forskellige typer, du kan vælge mellem. Som udgangspunkt er der to forskellige typer varmekanoner at vælge mellem. Disse to varianter adskiller sig fra hinanden, da de opvarmes med hver deres drivkraft.

Den ene type opvarmes med gas, mens den anden opvarmes med diesel. Det er svært at sige, hvad der er det rette for dig. Vælger du en model, der er drevet af diesel, skal du være opmærksom på, at den er udstyret med en skorsten. Derfor kræver det, at du har gode muligheder for udluftning, hvis den skal bruges.

Har du i sinde at bruge den indenfor, skal du kunne åbne et vindue eller have en anden udluftningsmulighed installeret. Har du ikke det, kan du ikke få røget ud af rummet. Hvis du ikke er sikker på, at du har gode nok udluftningsmuligheder i det rum, der skal varmes op, skal du vælge en kanon, der gør brug af gas.

Dieselvarmekanoner:

 • De egner sig godt til opvarmning af større rum – kan fx være stalde eller lader
 • De er relativt dyre at købe
 • De er dog billige i drift
 • Kræver at du har gode udluftningsmuligheder
 • Er meget effektive

Gasvarmekanoner:

 • Er især god til steder, der er svært fremkommelige
 • Lette at bruge
 • Er hurtige til at varme op
 • Der er ikke behov for udluftning
 • Gassen bliver brændt rent af
 • De er ikke lige så billige i drift
 • De koster ikke nær så meget i anskaffelse
 • Ikke nær så stærke til at opvarme, som dieselmodellerne

Hvad koster en varmekanon?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde varmekanoner i et hav af forskellige størrelser. Endvidere er det også muligt at finde modeller med et stort spænd i forhold til deres kapacitet. Det betyder selvfølgelig, at der også er stor forskel på priserne, og derfor er det ikke muligt at svare konkret på, hvad de koster.

Som udgangspunkt vil du dog opleve, at priserne kan lyde på alt fra blot 500 kr., men også helt op til 15.000 kr. Det er dog især den valgte kanons kraft, der er med til at definere den endelige pris. For at undgå, at du ender med at betale for høj en pris for din varmekanon, er det vigtigt at overveje, hvad dine behov er.

Der er nemlig ikke nogen grund til at betale for kraft, som du aldrig får brugt. Heldigvis er udvalget så stort, at det naturligvis også indeholder noget, der harmonerer med dine krav og behov.

Sidst opdateret d.

Del