Teleskopstige

Du kan finde rigtig mange stiger på det danske marked. Der er dog ikke mange af dem, der er lige så alsidige som en teleskopstige. Den klare fordel ved en sådan stige er, at den kan foldes sammen, så den ikke optager for meget plads. Samtidig kan de ofte udvides til en længde, der gør, at du kan komme til overalt.

Når det er sagt, så skal det dog gøres klart, at der også findes et hav af teleskopstiger. De adskiller sig i forhold til en lang række faktorer, hvorfor de ikke alle vil tiltale dig. Her er det vigtigt, at du har fokus på at finde frem til en stige, der kan dække dine behov. Det er der med garanti en af de nedenstående stiger, der kan.

Hvordan fungerer en teleskopstige?

En teleskopstige er forsynet med en unik mekanisme, der gør, at du kan folde den ud trin for trin. Det betyder, at det er en stige, der er konstrueret på teknisk vis. Derfor er den ikke helt så modtagelig mod slag og stød, da den er mere sart. Det er noget du skal have med i tankerne, hvis du overvejer at købe en teleskopstige.

Ovenstående betyder dog ikke, at man ikke kan bruge en teleskopstige til hårdt arbejde. Det kan man sagtens, men det er vigtigt, at du passer godt på den, så den ikke tager skade ved bruge. Ridser og hakker er naturligvis uden betydning – det er selve teleskopmekanisme, der ikke må tage skade, da det kan gøre den ubrugelig.

Hvis mekanismen får et hårdt slag eller stød, kan du risikere, at den går i stykker. Det kan medføre, at du ikke længere kan bruge den, eller at den bliver ustabil og usikker.

Fordele ved en teleskopstige

Der skal ikke herske tvivl om, at der er et hav af fordele forbundet med at investere i en teleskopstige. Det er også derfor, at det er en af de mest populære stigetyper på det danske marked. Som følge af det store antal fordele, der er forbundet med denne stigetype, er det også værd at overveje, om det er det rette valg for dig.

Blandt fordelene er det i særdeleshed nedenstående, der er værd at fremhæve:

  • Det er en stige, der ikke vejer særlig meget. Det medfører, at den er nem at transportere og håndtere. Faktisk vejer de betydeligt mindre end de almindelige stiger på markedet.
  • De fleste udgaver af denne stigetype fylder ikke mere end, at de kan være en i en sportstaske, når de er foldet sammen. Derfor er det ikke blot nemt at transportere, men også opbevare den.
  • Langt de fleste teleskopstiger har en blank aluminiumsoverflade. Det er selvfølgelig ikke valgt, fordi det er pænt at se på. Det er valgt, da det gør rengøring og vedligeholdelse nemt, hvis blot du har en våd karklud til rådighed.

Som du også kan se herover, er der mange gode grunde til at investere i en teleskopstige. Hvis du leder efter en nem og sikker løsning, der tilmed også er nem at håndtere, er det – uden tvivl – en teleskopstige, der er det rette valg. Udvalget af disse stiger er endda af en størrelse, der gør, at det indeholder noget for enhver.

Hvad koster en teleskopstige?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have en teleskopstige? I så fald har du et hav af gode muligheder. Det er dog ikke alle stiger, der koster det samme. Har du allerede været i færd med at kigge lidt på udvalget, har du sandsynligvis også erfaret dette. Derfor er der mange, der gerne vil vide, hvad en god teleskopstige koster.

Til trods for, at vi gerne ville, er det ikke muligt at give et konkret svar på dette. Der er simpelthen for mange variabler, der har indflydelse på prisen. Der er fx stor forskel på størrelse, materialer m.m. Dette er faktorer, der har indflydelse på prisen, hvilket netop er årsagen til, at priserne varierer en del.

Skal du købe en god teleskopstige, skal du dog forvente at skulle betale mellem 1.500 og 2.500 kr. Igen er det dog afhængigt af, hvad du stiller af krav, har af behov og hvorvidt du fx er heldig at finde en teleskopstige på tilbud, som kan erhverves til en rigtig god pris.

Sidst opdateret d.

Del