Stamper

En stamper kan bruges til et væld af formål. Det er en maskine, der egner sig til mange opgaver, men den er dog især egnet til at stampe jord. Det er selvfølgelig også heraf, at navnet til den er opstået. Faktisk kaldes en sådan maskine også for en jordloppe, men de fleste kender det dog blot som en stamper.

Hvis du har i sinde at købe en sådan maskine, er det vigtigt, at du vælger den med omhu. Du kan finde et hav af stampere på det danske marked, og det er ikke dem alle, der lever op til dine krav. Her på siden finder du et stort udvalg af maskiner, hvorfor der også er en god chance for, at udvalget byder på noget til dine behov.

Hvornår får man brug for en stamper?

Der bør ikke herske tvivl om, at der findes maskiner, der kan tjene flere formål, end hvad der gør sig gældende for en stamper. Det ændrer dog ikke på, at den kan bruges til flere formål. Den vil vise sig at være til stor gavn ved både større og mindre bygge- og anlægsarbejder, hvor der er brug for en komprimering af undergrunden.

Til dette formål er der ikke mange maskiner, der kan konkurrere med en stamper (eller en jordloppe, som de også kaldes). Det er ganske enkelt det perfekte værktøj til disse opgaver. Dog bør du være opmærksom på, at der findes forskellige stampere, der hver især er egnet til brug til en række forskellige formål.

Fx findes der en type stampere, der hedder vibrationsstampere. Det er maskiner, der især er gode til opgaver, hvor pladsen kan være trang. Det kan fx være i forbindelse med, at du skal arbejde rundt om rør eller i mindre udgravninger. Til et sådant formål er en større stamper eller en pladevibrator fx ikke specielt velegnede.

Bredt udvalg sikrer stampere til enhver jordtype

Du skal ikke bekymre dig for, om du kan finde en stamper, der kan bruges til din opgave. Udvalget er så stort, at det byder på noget, der passer til ethvert behov. Dertil kan du også finde stampere til stort set alle typer jord. Det betyder, at uanset den type jord, der skal komprimeres, findes der en god stamper til det.

Det er dog ikke kun det, der er med til at adskille de mange stampere. Faktisk adskiller de sig på en lang række punkter. Det er også det, der gør, at det er vigtigt, at du vælger din stamper med stor omhu. Det er vigtigt, da den skal leve op til dine krav, men også da det er et dyrt køb, som du ikke bør træffe et forkert ét af.

En af de faktorer, der især er vigtig at holde øje med, når du skal købe en stamper, er hvorvidt den har den rette komprimeringsdybde. Det er nemlig ikke blot vigtigt for resultatet af dit arbejde, men er også et punkt, hvor de adskiller sig en del. Fx kan du få modeller med en komprimeringsdybde fra 350 mm til 470 mm.

Ergonomien skal være i top

Det er også vigtigt, at du vælger en stamper, der har en god ergonomi. Det er der flere årsager til. Det handler især om, at du sandsynligvis kommer til at bruge den i lange perioder ad gangen. Derfor skal det være rart og komfortabelt at gøre brug af den. Det sikres kun ved at vælge en model med ergonomien i top.

Du kan dog nemt finde et væld af stampere på det danske marked, der kan bryste sig af at have en god ergonomi. Derfor er det næppe svært for dig at finde en model, der lever op til dine krav, og som dertil også byder på en god ergonomi. Det er dog ét af de faktorer, som du ikke bør gå på kompromis for at spare.

Hvad koster det at købe en stamper?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er nemt at vurdere, hvad en stamper koster. De kan fås i et hav af prisklasser, hvorfor det er vigtigt at sætte et budget, før du går i gang med at lede. De kan koste fra omtrent 7.500 kr. og op til mere end 20.000 kr.

Sidst opdateret d.

Del