Sømpistol

Der findes et væld af arbejdsopgaver, der let kan klares med en sømpistol. For mange er det derfor også et uundværligt redskab. Det kan vise sig at være i både privat og professionelt regi. Det medfører ikke blot, at arbejdet bliver nemmere. I de fleste tilfælde resulterer det også i et pænere resultat.

Har du besluttet dig for, at du ønsker at investere i en sømpistol? I så fald har du en lang række muligheder. Derfor finder du naturligvis også en ideel sømpistol for dit vedkommende, eftersom udvalget har en størrelse, der gør, at det indeholder noget for alle. Det understreger dog vigtigheden af at vælge med omhu.

Sømpistoler med trykluft

Sømpistoler med gas

Hvad er en sømpistol?

En sømpistol (kaldes også for en dykkerpistol) er et stykke værktøj, der enten via trykluft, fjederkraft eller via elkraft, kan skyde søm i enten træ, beton eller andre materialer. Det er et værktøj, der er næsten uundværligt for dig, der står over for en opgave, der kræver, at du slår rigtig mange søm i.

Det kan der være flere årsager til, at man skal. Hvis du skal lægge nyt gulv eller sætte et nyt loft op, skal der ikke herske tvivl om, at du vil sætte stor pris på en sømpistol. Det gør det ikke blot let, men du kan dog også undgå at få ømme arme og ryg af en dårlig arbejdsstilling. Dertil undgår du også skæve søm.

Der findes flere typer af sømpistoler

Det er ikke nemt at finde rundt i de forskellige typer sømpistoler. Der er mange forskellige at vælge mellem, og det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i dem alle. Det kan du heldigvis at gøre herunder, hvor de forklares nærmere.

Sømpistol med trykluft

Dette er en forholdsvis driftssikker sømpistol, om der som regel skal smøres med olie før brug. Hvis du skal bruge den til at skyde mange søm i, er du sandsynligvis også nødt til at give den olie undervejs. Det er nemt at justere på pistolen, i forhold til, hvor dybt du ønsker, at den skal skyde sømmene i.

Den kræver desuden en kompressor, og er en af de dyrere modeller. Det gør den dog ekstra kraftig, så du hurtigt er færdig med dit arbejde, men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det kræver dog, at du køber en kompressor ved siden af, hvilket gør det til en dyr fornøjelse.

Sømpistol med el

Her er der tale om en sømpistol, hvor strømforsyningen er en ledning. Hvis du ikke har et helt så stort behov, og du ved, at du ikke vil bruge din sømpistol synderligt meget, er det denne type sømpistol du bør vælge. Det er nemlig en simpel og billig model, der tiltaler mange privatpersoner, der skal bruge en sømpistol.

Sømpistol med batteri

Der er flere fordele ved at vælge en sådan sømpistol. Den klare fordel er dog, at det er et stykke værktøj, der giver dig en frihed til at bruge og bevæge den, som du lyster. Du vil ikke opleve, at du bliver begrænset af en ledning. Der er nemlig slet ikke nogen ledning på maskine, der kan ende med at give dig problemer.

Hvad der dog kun ske er, at du kan komme til at savne noget kraft. Hvis du skal bruge sømpistolen til en stor eller krævende opgave, er det en god idé at vælge én af de andre modeller. Dertil skal du også være klar over, at den kan være relativt tung at arbejde med, da den er forsynet med et tungt batteri.

Sømpistol med gas

Her er der tale om en meget kraftig sømpistol. Det er ikke alle, der har brug for dette. Derfor er der tale om en model, der kun er værd at bruge penge på, hvis du ved, at du skal arbejde i meget hårdt træ. Ikke nok med, at det er en sømpistol med masser af kraft, er der også tale om en forholdsvis dyr model.

Hvis du ved, at du ikke skal bruge den til at løse andet, end en enkelt opgave eller to, er det værd at overveje at leje den. Det kan du gøre mange steder, hvorfor du sandsynligvis også kan finde en forretning, der udlejer en sådan sømpistol i nærheden af din bopæl.

Sidst opdateret d.

Del