Pladevibrator

Hvad enten du skal lægge en ny terrasse, en ny indkørsel e.l., får du et bedre resultat, ved først at forberede jorden med en pladevibrator. Det er nemlig vigtigt at lægge dine fliser på et underlag, der er jævnt og plant. Det er dog lige så vigtigt, at jorden er presset sammen i et sådant omfang, at den er blevet hård.

Til et sådant formål, er der ikke andre maskiner, end en pladevibrator, der egner sig. Det er dog ikke alle, der har nemt ved at finde en pladevibrator, der er den rette for dem. Har du svært ved dette, er du dog kommet til det rette sted. Herunder finder du både et stort udvalg af pladevibrator og en guide til at vælge den rette.

Pladevibratore, billigst til dyrest

Hvad er en pladevibrator?

En pladevibrator er en relativt stor maskine, der er udviklet til ét specifikt formål. Maskinen er nemlig udviklet til at stampe jord og underlag sammen. Hvis du fx skal lægge en terrasse eller en indkørsel, er det vigtigt, at jorden er blevet bearbejdet af en pladevibrator først, da det giver et bedre, men også mere holdbart udtryk.

Det primære formål, som en pladevibrator bruges til, er at stampe jorden. Det er dog ikke det eneste, du kan bruge den til. Den kan nemlig bruges til to ting, når du skal anlægge en terrasse, indkørsel e.l. Det er følgende to ting, den kan bruges til:

  1. Den kan jævne jorden, så du får et underlag, hvor fliserne kan ligge stabilt og plant
  2. Den kan bruges til at vibrere stenen på plads, når de er blevet lagt

Det betyder ikke, at det ikke er muligt at lægge en terrasse e.l., uden hjælp fra en pladevibrator. Det kan godt lade sig gøre, men det anbefales ikke, at man gør det. Du vil nemlig få et både flottere og mere stabilt udtryk, hvis du først gør brug af en pladevibrator. Derfor bør du heller ikke tøve med at gøre dette.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en investering, som du ikke vil fortryde. Det finder du også du af, når du kan nyde synet af din nye terrasse, indkørsel e.l. Men hvad skal du kræve af en pladevibrator, udover at den skal være kraftfuld. Det er noget, du kan blive klogere på, hvis blot du læser med herunder.

Kompressionsdybde er en vigtig faktor

Hvis du skal købe en ny pladevibrator, er det især kompressionsdybden, der er en vigtig faktor. Det er et tal for, hvor langt du kan forvente, at din maskine kan stampe (eller komprimere) jorden. Derfor er det selvsagt også et tal, der faktisk er en direkte indikation for, hvorvidt der er tale om en effektiv maskine eller ej.

Derfor er det også en faktor, der er meget vigtig for udfaldet af din nye terrasse, indkørsel e.l. Du skal nemlig sikre, at du får så fast et underlag, som muligt. Det kan ganske enkelt ikke understreges nok. For at sikre, at du får dette, er du nødt til at gøre brug af en pladevibrator, da du ikke kan få samme resultat på anden vis.

Det betyder, at det er vigtigt, at du sørger for at vælge en pladevibrator, der har en god kompressionsdybde. Gør du det, så er du sikret et godt resultat. Du bør vælge en model med en kompressionsdybde på mindst 10 centimeter. Du ska nemlig være sikker på, at komprimeringen er dyb nok, før du får lagt dine fliser.

Hvad koster en god pladevibrator?

Der er stor forskel på, hvad du skal betale for en pladevibrator. Der er nemlig stor forskel på prisen. Prisen afhænger af en lang række faktorer. Den afhænger dog især af, hvad den skal bruges til, og derved også hvor kraftig den er. Dertil er der dog også stor forskel på, hvad der er værd at betale, alt afhængigt af dit formål. Er det en pladevibrator, der skal bruges i et professionelt regi, anbefales det, at du investerer i en model i en højere prisklasse. Det anbefales, da der er sammenhæng mellem kvalitet og pris. Hvad enten du skal bruge den privat eller professionelt, er det dog svært at estimere prisen, der varierer fra ca. 2.000 kr. til 40.000 kr.

Sidst opdateret d.

Del