Kapsav

Der findes mange el-save, der hver især er udviklet til specifikke formål. En af disse er kapsaven. Det er nemlig også en sav, der er lavet med henblik på et specifikt formål, da den er udviklet til at save i specifikke vinkler. Det kan du ikke med alle save, men det er nødvendigt i flere situationer, hvorfor den er meget anvendelig.

Hvis du skal købe en kapsav, er det ikke blot vigtigt, at den kan bryste sig af en høj kvalitet. Det er også vigtigt, at den kan dække dine behov. Der er nemlig forskel på de forskellige modeller og varianter af saven. Herunder har vi samlet en række af markedets bedste modeller, hvorfor du også kan finde en passede kapsav.

Hvad er en kapsav?

En kapsav kan bedst beskrives som en rund, elektrisk sav. Det er dog ikke en almindelig rundsav. Den adskiller sig nemlig fra andre save, da den er monteret på en unik anordning. Denne anordning gør det muligt at save i et hav af positioner og vinkler. Derfor kan du skære brædder, lister mv. i stort set enhver ønsket vinkel.

Men hvad kan saven helt præcist? Du kan selvfølgelig bruge den til at skære et stykke træ over, men hvad du dog særligt vil kunne bruge den til er at save i præcis den vinkel, som du ønsker. Navnet til saven er opstået, da den kan ’kappe’ et stykke træ over. Den går dog også et andet navn; en kap/geringssav.

Den kaldes også for dette, da man netop kan indstille på ’geringen’ (vinklen) på den. For at gøre det helt kort, så er det en sav, der laver et flot snit i den rigtige vinkel. Det er ikke noget, der er muligt med andre save – i hvert fald ikke, hvis du vil være sikker på, at du får et flot resultat.

Hvad skal jeg overveje før køb af en kapsav?

Arbejder du ofte med træ, er der en sandsynlighed for, at du vil have svært ved at skulle undvære en kapsav. Hvis du står over for at skulle investere i en sådan sav, er det vigtigt, at du tager højde for, hvad du skal bruge den til. Som alt andet værktøj, er der stor forskel på folks krav til det, da der også er forskel på deres formål.

Som det også er gældende med alt andet værktøj, så finder du også både billige og dyre udgaver af kapsaven. De billige save kan du bruge til at skære i mindre stykker træ, mens de dyrere modeller kan bruges til at skære i store brædder og stolper. Det kan du da, de ofte er udstyret med et teleskopudtræk, der tillader dette.

Det vidner igen om, at du skal have fokus på at finde en sav, der passer til, hvad du skal bruge den til. Er det en sav, der blot skal bruges til at skære i små billedrammer eller i ganske små stykker træ, kan du nøjes med at købe en lille og billig model. Det er som regel nok til at udføre opgaver som dem, der er nævnt før.

Hvis du har i sinde at gå i gang med et større projekt, hvad enten det er at bygge en ny terrasse eller sandkasse til haven, er du bedre stillet med en større kapsav. Det kan bedst betale sig at vælge en model, der er forsynet med et teleskopudtræk.

Hvad koster en god kapsav?

Du kan finde kapsave i et hav af prisklasser. Derfor er det svært at give et konkret svar på, hvad det koster at købe en kapsav. Du kan sagtens købe kapsave til 4-500 kr., men det er sjældent, at det kan betale sig at købe dem. Hvis du vil have god kvalitet, er du nødt til at betale for det. Det er også gældende ved køb af en kapsav.

Hvis du skal have en god sav, skal du forvente, at den koster fra 1.500 kr. til 4.000 kr. Du kan også finde save, der er dyrere end det, men det er dog de færreste, der har brug for en sådan kapsav. Du skal dog forvente, at din pris vil lyde på mellem 1.500 kr. og 4.000 kr., hvis du vil sikre, at det er en kapsav i høj kvalitet.

Sidst opdateret d.

Del