Kantskærer

Hvis din græsplæne skal stå snorlige, er det ikke nok, at du giver den en tur med plæneklipperen. Den kan du nemlig ikke klippe kanterne med. Til et sådant formål skal du bruge en kantskærer. En sådan havemaskine er i stand til at skære kanterne på plænen, så du får et snorlige og smukt resultat.

Det er dog ikke alle, der har nemt ved at finde frem til en god kantskærer. Det er ganske forståeligt, eftersom udvalget består af mange gode modeller. Derfor er det også en nødvendighed at vælge med stor omhu. Her på siden har vi dog samlet et lille udpluk af de bedste modeller, hvilket kan hjælpe dig lidt på vej.

Skal jeg vælge en elektrisk eller benzindreven kantskærer?

Der skal ikke herske tvivl om, at der er mange faktorer, der er vigtige at tage stilling til, når du skal investere i en kantskærer. Derfor er det også et valg, der skal træffes med største omhu. Maskinens drivkraft er dog en af de faktorer, der i særdeleshed skal være i fokus. Det betyder, at du skal vælge mellem el og benzin.

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor det er dine personlig krav, der skal afgøre, om du er bedst tjent med en elektrisk eller benzindreven kantskærer.

Elektrisk kantskærer

Hvis du vælger en elektrisk kantskærer, kan du typisk slippe med en lavere investering. Disse modeller er ikke helt så dyre som de benzindrevne modeller. Da mange sagtens kan nøjes med en elektrisk model, er det også de mest populære. Det er kun folk med store haver, der har brug for en benzindreven model.

Vær dog opmærksom på, at en maskine som denne kræver, at du har en ledning på slæb. Derfor skal du også bruge en lang forlængerledning, hvis du skal nå rundt i hele vejen. Det begrænser din bevægelsesfrihed, men dette er ikke et problem for alle. Ser du det som et problem, bør du overveje en batteri- eller benzinmodel.

De fleste elektriske modeller er forsynet med en ledning, der skal kobles til en stikkontakt. Det er dog muligt at finde modeller, der i stedet drives af et batteri. de giver dig en bedre bevægelsesfrihed, men er dog ikke altid helt så stærke, som modellerne med ledning. Derfor går du på kompromis med styrke.

Benzindreven kantskærer

Har du brug for en stærkere maskine, er det en benzindreven model du skal gå efter. Disse kan du også finde mange af. De bruges især af personer, der enten har en stor have eller bruger den i et professionelt regi. Har du en lille have, hvor der er begrænset behov for en kantskærer, er en benzindreven model overflødig.

Hvis du derimod har en stor have, kan det ofte godt betale sig at investere en kende mere, for at få fingrene i en benzinmodel. Som angivet, så er det en stærkere maskine, der derfor klarer arbejdet på effektiv vis. Det får du brug for, hvis du skal beskære kanterne på en græsplæne, der fx er flere tusinde kvadratmeter.

Er du på jagt efter en kantskærer, der skal bruges i professionelt regi? I så fald er det også en god idé at gå på jagt efter en maskine, der er forsynet med en benzinmotor. Skal du bruge den i et privat regi, skal du være opmærksom på, at den støjer en del. Derfor vil det ikke være helt så komfortabelt at arbejde med den.

Skal den kunne arbejde langs en flisekant?

Det er ikke alle kantskærere, der er i stand til at arbejde langs med en flisekant. Hvis der er en stor del af din plæne, der grænser op til en fliseterrasse e.l., er det en god idé at vælge en model, der er egnet til at arbejde langs en flisekant. I dag er det heldigvis noget, der gør sig gældende for de fleste modeller på markedet.

Det ændrer dog ikke på, at du har lidt flere muligheder, hvis det ikke er et krav. Omvendt er det kun ganske få, der ikke har en plæne, der på en eller anden vis grænser op til et fliseareal. Derfor er det typisk en rigtig god idé, at man vælger at købe en kantskærer, der også kan arbejde langs kanten på dette fliseareal.

Sidst opdateret d.

Del