Højtryksrenser

En højtryksrenser kan anvendes til mange forskellige formål. Derfor er der også forskellige årsager til, hvorfor folk vælger at anskaffe sig en sådan maskine. Hvad der kan afledes fra dette er, at der også er forskel på folks behov og krav. Derfor er der heller ikke én højtryksrenser, der er den bedste på markedet.

Hvis du leder efter en ny højtryksrenser, står du overfor et svært valg. Der er mange forskellige modeller at vælge mellem, hvorfra du skal finde en model, der harmonerer med dine kriterier. Heldigvis har vi udarbejdet en oversigt over et udpluk af markedets bedste modeller herunder.

Hvordan vælger jeg den rette højtryksrenser?

Hvis du skal købe en højtryksrenser, skal du først gøre dig en række overvejelser. Du skal ikke blot kaste dig ud i det med hovedet først. Først og fremmest skal du forsøge at danne dig en idé om, hvor stort dit behov er. Med udgangspunkt i dette, kan du vurdere, hvilken type højtryksrenser du søger.

Groft sagt kan højtryksrenserne deles op i følgende tre kategorier:

Pumpetryk fra 100 bar:

Her er der typisk tale om en mere kompakt og handy maskine. Den kan du bruge til at klare almindelige og grundlæggende rengøringsopgaver, som man kunne komme ud for derhjemme.

Pumpetryk fra 130 bar:

Her er, hvad der betragtes som værende mellemklassen. Derfor vil du her også få en mere robust maskine. Har du en maskine med et pumpetryk fra 130 bar, er den også egnet til mere avancerede opgaver. Den kan klare stort set alt indgroet snavs på alle størrelser af overflader.

Pumpetryk fra 150 bar:

Vi er ikke helt på det professionelle niveau, men tæt på. Derfor kaldes disse modeller for semiprofessionelle højtryksrensere. Der skal dog ikke herske tvivl om, at det er maskiner, der har en rigtig høj ydeevne. Typisk vil de også byde på et hav af ekstraudstyr, der gør den egnet til store som små rengøringsopgaver.

Der er forskel på rengøringskvaliteten på højtryksrenserne

En anden faktor, der også er vigtigt at overveje, er rengøringskvaliteten. Der er nemlig forskel på, om du har et ønske om, at det skal være visuelt rent eller kemisk rent. Hvis du stiller høje krav til kvalitet og rengøring, er du også nødt til at vælge en kraftigere højtryksrenser. Det betyder ofte også, at det bliver et dyrere køb.

Dertil er det også en god idé, at du gør dig nogle tanker om, hvilken type snavs, der skal renses. Det er klogt, da der er stor forskel på, hvorvidt du skal fjerne alger fra dit tag eller du skal fjerne oliepletter fra dine fliser. Det kan være, at det kræver en højere temperatur i vandet, eller er der tilføjes nogle tilsætninger i det.

Til sidst skal du også gøre op med dig selv, hvad du selv har af ønsker og hvor stort et budget du har. Du skal blandt andet tage højde for, om du er til masser af tilbehør og lir, eller det blot skal være en simpel maskine. Gør os op med dig selv, om den skal være lille og smart, eller stor og solid. Alt dette er helt op til dig selv.

Hvad koster en god højtryksrenser?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en god højtryksrenser koster. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvad folk anser som værende en god højtryksrenser. For nogen er det måske en lille og smart model, der kan bruges til at rense havemøbler, mens det for andre er en solid model, der kan fjerne alger fra deres tag.

Hvis du skal købe en højtryksrenser, er det derfor en god idé, at du først gør klart overfor dig selv, hvad dine krav er. Dertil bør du også sætte et budget, så du ved, hvor meget du har at gøre godt med. Du kan let finde en højtryksrenser, der koster 600 kr., men du kan også finde modeller, der koster mere end 5.000 kr.

Det vidner om, at det er svært at give et konkret svar på, hvad det koster at købe en højtryksrenser. Det kan dog sjældent betale sig at købe en af de helt billige modeller. Der er nemlig sammenhæng mellem kvalitet og pris, hvorfor det bedre kan betale sig at investere en kende mere i en dyrere model.

Sidst opdateret d.

Del