Fliseskærer

En fliseskærer er uundværlig, hvis du skal sætte fliser eller klinker op. Det er sjældent, at du undgår at skulle skære nogle af dem. Til et sådant formål kan du vælge mellem et hav af fliseskærere. Derfor er det ikke alle, der har lige nemt ved at vælge en optimal model. Det kan du få hjælp til i denne artikel.

Du kan dog også finde et stort udvalg af fliseskærere her på siden. Blandt dette udvalg er der noget for enhver smag og til ethvert behov. Det sikrer, at du også kan finde frem til en maskine, der er noget for dig. Hvis du skal købe en fliseskærer, er det dog dine egne behov, der skal diktere det endelige valg.

Rubi fliseskærer

Vådskærer

Flere typer af fliseskærere

Hvis du skal sætte nye fliser op i dit køkken eller på dit badeværelse, så skal du være heldig, hvis du kan undgå at skulle skære nogle af dem. Det er også gældende, hvis du skal have lagt nye klinker på gulvet i dit bryggers. Det er ikke sikkert, at der skal skæres meget, men der kan dog være behov for at skære i nogle af fliserne.

Det kan være, at der er behov for at skære et par cm af i siden på en enkelt række fliser. Til et sådant tilfælde kan du sagtens nøjes med at bruge en manuel fliseskærer. Det kræver, at du – som navnet antyder – gør det på manuel vis. Det behøver dog ikke at være en ulempe, da det giver dig et lige snit på kort tid.

Det kan dog også være, at du har brug for at skære et lodret hjørne ind i en vindueslysning. Er det tilfældet, er det en elektrisk fliseskærer, du skal have fat i. En elektrisk fliseskærer kan du nemlig bruge til at skære kanterne af i 45 grader. Det medfører, at du kan samle dem i en smal fuge på hjørnet.

Begge fliseskærere kan findes på det danske marked

Du kan finde rigtig mange fliseskærere på det danske marked. Derfor kan du også sagtens finde en, der tiltaler dig. Udvalget byder på et væld af begge typer af fliseskærere, hvorfor du kan finde noget, der lever op til de krav du har, uanset om det skal være en manuel eller elektrisk model. Det er selvfølgelig en klar fordel.

Dertil skal du også være opmærksom på, at de kan findes i et hav af prisklasser. I og med, at du skal vælge en model, der lever op til dine krav, er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge. Det er fx ikke nok blot at gå på jagt efter den mest kraftfulde model, der er til stede på markedet, da den ikke kan tjene alle formål.

De dyre modeller har typisk også flest kræfter. De kan derfor skære i det meste. De er dog til gengæld ikke så gode til de helt tynde snit ude i kanten. Hvis du køber en model med mange kræfter, er du også nødt til at købe en maskine, der kan klare det tynde snit. Det skal du også have med i dine overvejelser.

Hvad koster en god fliseskærer?

Det er svært at give et fast svar på, hvad du skal betale for en god fliseskærer. Det er der flere årsager til. Det handler dog i høj grad om, at du kan finde fliseskærere i dem i et væld af prisklasser. Her er det dog vigtigt at gøre det klart, at det ikke betyder, at du skal gå efter hverken den en af de dyreste eller billigste modeller.

Dog bør det gøres klart, at der ofte er flere fordele ved at vælge en dyr model. Det er der, da du er sikret, at du får en maskine i høj kvalitet. Når du skal købe en fliseskærer, skal du derfor huske på, at der er en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet – i hvert fald i de fleste tilfælde. Vælg derfor ikke en for billig model. En manuel fliseskærer kan fås for blot 500 kr., men skal du have en elektrisk model, er det dog mindst det dobbelt, der skal betales. I de fleste tilfælde skal du dog betale mere end det dobbelt, for at sikre en optimal kvalitet.

Sidst opdateret d.

Del