Dyksav med skinne

En dyksav med skinne minder på mange punkter om en rundsav. Det er dog en sav, der kan mere end en alm. rundsav. Her er der nemlig tale om en sav, der kører i en føringsskinne, der gør saven i stand til at save helt inde ved skinnens kant. Derfor skal du ikke selv beregne afstand fra rundsavens sål og ind til savklingen.

Der kan være flere grunde til, at du er på jagt efter en dyksav med skinne. Hvad end din grund er til det, kan du være sikker på, at du kan finde en model her på siden, der er noget for dig. Det udvalg, der er at finde her på siden, er bestående af kvalitetsrigtige modeller, der hver især udmærker sig på deres egne måder.

Dyksave, billigst til dyrest

Hvad kan man bruge en dyksav med skinne til?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan bruge en dyksav med skinne til et væld af opgaver. Det er også derfor, at der kan være mange årsager til, at du er på jagt efter en sådan sav. Der er dog nogle opgaver, som den egner sig bedre til end andre. Det er noget, der bl.a. gør sig gældende for de nedenstående opgaver:

  • Afkortning af brædder: Det er en sav, der kan bruges til at afkorte brædder. Det gælder ikke blot brædder til dit gulv, men også brædder til fx en ny terrasse. Du kan sikre, at de har den rette længde, men også, at de bliver præcis lige lange.
  • Lige snit i plader: Fordelen ved, at det er en sav, der er forsynet med en skinne er, at den sørger for at holde din sav stabil. I og med, at den holdes stabil, så er du sikret, at du altid får et flot og helt lige snit, når du gør brug af din dyksav.
  • Skrå snit i plader: Faktisk er det også muligt at indstille den til at have et meget præcist skråt snit. Det er ikke alle, der har brug for dette, men har du brug for det, er det en klar fordel. Ofte kan de indstille til et snit mellem -1° og 47 – 48°.

Der findes mange varianter af dyksave

Du kan finde en lang række dyksave på det danske marked. Det er ikke dem alle, der er noget for dig, og det er derfor også vigtigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Det kræver dog, at du først har kendskab til, hvad der adskiller de mange varianter. Det kan du heldigvis blive meget klogere på herunder.

  • Dyksav med ledning: Dette er den mest relevante variant for dig, der skal bruge den til gør det selv-arbejde. Kan man leve med, at den er forsynet med en ledning, kan du få mest dyksav for pengene, hvis du vælger en model, der er forsynet med en fast ledning.
  • Dyksav med batteri: Der findes et hav af dyksave med batteri, der sagtens kan konkurrere med de modeller, der er udstyret med ledning. Hvad du dog skal være opmærksom på her er, at priserne ligger et pænt stykke over. Ofte koster de mellem 70 % og 100 % mere.
  • Dyksav med fleksibel skinne: Denne form for dyksav findes kun i et meget begrænset omfang. Hvad der er fordelen ved disse save er, at de er forsynet med en stabil føringsskinne, du kan rulle sammen. Det er en fordel, da du dermed nemmere kan have den med dig rundt.

Hvad koster det at købe en dyksav med skinne?

Du kan finde rigtig mange dyksave på det danske marked. En stor del af dem er udstyret med en skinne. Det er derfor også svært at angive, hvad du skal betale for en sådan sav. Det afhænger helt og aldeles af dine krav og behov. Det er nemlig dem, der afgør, hvilken af de mange modeller, der egner sig bedst til netop dig. Du skal dog være klar over, at det er sjældent, at du kan forvente, at du får en god kvalitet, hvis ikke du vil betale for det. Derfor er det en god idé, at du sætter et fornuftigt budget. Dog kan dyksave med skinne findes til priser, der strækker sig fra under 1.000 kr. og helt op til over 3.500 kr.

Sidst opdateret d.

Del