Brandstige

Der er ikke nogen grund til, at du sætter yderligere risici i spil, når folk skal evakueres fra brand eller lignende. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rette brandstige, som byder på en høj kvalitet. Det er et af de punkter, hvor du bestemt ikke må gå på kompromis. Derfor skal du selvfølgelig sørge for at vælge med stor omhu.

I dag kan du finde et hav af brandstiger på det danske marked. Derfor kan det være svært at vælge den rigtige stige til dit formål. Her er det vigtigt, at du kigger på egne behov samt den generelle kvalitet. Vi har dog gjort lidt af arbejdet for dig, da vi her på siden har samlet en række af de bedste brandstiger på markedet.

Du kan finde brandstiger i mange varianter

Det er vigtigt, at du er klar over, at der ikke kun findes én type brandstige. Tværtimod kan du finde brandstiger i et hav af varianter. Du kan fx finde et hav af smarte løsninger, som byder på flere fordele. Det dækker bl.a. over foldbare brandstiger til rømning af bygninger, der kan monteres vertikalt på ydervæggen på bygningen.

Det betyder, at det er en løsning, der ikke tager specielt meget plads. Dertil ser den heller ikke ud af det store, når den er foldet sammen. Ikke nok med det, så kan den ikke foldes ud nede fra. Det er en klar fordel, da det medfører, at der ikke er nogen risiko for indbrud e.l., som mange frygter for ved at få en brandstige.

Det er selvfølgelig vigtigt, at det gøres klart, at alle disse stiger opfylder samtlige krav til brandstiger. Derfor er du også garanteret, at det er let at håndtere dem, ligesom de er utrolig simple og kan bryste sig af en høj kvalitet. Derfor er det naturligvis også brandstiger, som du roligt kan vælge at investere dine penge i.

Hvor skal en brandstige placeres?

En flugtvej er ikke specielt brugbar, hvis ikke den er fri for ild. Derfor er det også vigtigt. Det er dog ikke nok, at den er fri for ild, da det er lige så vigtigt, at den er fri for røg. På trods af, at en strappe er bygget af enten sten eller beton, er det ikke ensbetydende med, at du kan bruge den som flugtvej ved brand.

Hvis du har en brandstige, så er du i stand til at kunne redde dig selv og andre ud i god behold. Det kan du gøre helt uden at springe med risiko for at brække arme eller ben. Krogene har en særlig konstruktion, der er med til at holde den væk fra muren. Det sikrer, at den får et godt greb, når den skal i brug.

Hvorfor er det vigtigt at købe den rette brandstige?

Det er ikke alle, der helt forstår, hvorfor man ikke blot kan fæstne en enkelt- eller en skydestige på ydersiden af bygningen. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at enkeltstiger og sådanne stigetype ikke er blevet designet eller produceret med den tanke, at de skal tjene formål som brandstige – det er der andre stiger, der er.

Derfor er det vigtigt, at du køber en stige, der er lavet til formålet. Faktisk er det essentielt, hvorfor det ikke er noget du skal gå på kompromis med. Brandstiger er både blevet lavet og godkendt til brug i forbindelse med brug i et nødstilfælde. Det er dog ikke blot i forbindelse med brand, som mange faktisk tror.

Desuden er en sådan stige også lavet til at kunne bære så mange mennesker, som der er plads til på stigen. I de fleste tilfælde er andre stiger kun blevet bygget til at kunne holde til én person. En brandstige er ikke lavet til, at den kun kan bære en person, da der er væsentligt højere krav til stabiliteten på en sådan stige.

Det er ikke noget, der gør sig gældende for fx en enkeltstige. Det er også derfor, at en sådan type stige ikke vil blive godkendt som en brandstige. Vil du gerne sikre, at din brandstige bliver godkendt, så er der kun én løsning, der er passende. Hvad dette betyder er, at du er nødt til at vælge en rigtig brandstige.

Sidst opdateret d.

Del